Vissza a többi cikkhez

Hogyan készüljünk fel az otthonteremtés anyagi és mentális kihívásaira?

Amonstone házak kihívások költségek kommunikáció mentalitás otthonteremtés pénzügyek tartalék tervezés Tippek

Az OTTHON az egyik legfontosabb hely mindenki számára. Álmaink megvalósulásának és életünk fontos pillanatainak, mérföldköveinek színhelye. Az új otthon tervezése és építése azonban sok kihívással jár, mind anyagi, mind mentális szempontból. Cikkünkben felfedjük, hogyan készülhet fel ezekre a megpróbáltatásokra, hogy az építkezés ne csak sikerrel járjon, hanem minél nagyobb öröm is legyen.

Anyagi kihívások

Az első és talán legnyilvánvalóbb kihívás a házépítés során az anyagiakat érinti. Az otthonépítés jelentős költségekkel jár, és fontos, hogy ezekre még az építkezés előtt minél alaposabban felkészüljön. Itt van néhány tipp, hogyan kezelje ezt a kihívást:

Készítsen előzetes költségtervet

Kezdje el a tervezést egy alapos költségkalkulációval. Részletesen határozza meg, mennyibe kerül majd új házának építése, kérjen előzetesen árajánlatokat a beszállítóktól és szakemberektől.

Az Amonstone házaknál mi minden esetben elkészítjük Ön helyett ezt a tervezetet legyen szó típustervekről vagy teljesen egyedi tervezésről. A folyamatok során ehhez a kalkulációhoz igyekszünk a lehető legjobb tudásunk szerint igazodni, amiben nagyban segítségünkre vannak állandó, hosszú távú partnereink, akik ügyfeleinknek a lehető legjobb és legstabilabb árakat biztosítják.

Keresgéljen a pénzügyi megoldások között

Nézzen utána a különböző finanszírozási lehetőségeknek, például az aktuálisan fellelhető hitelkonstrukcióknak. Fontos, hogy ne csak az alacsony kamatlábakat vegye figyelembe, hanem a törlesztési feltételeket és a kisbetűs részt is alaposan olvassa át.

Amennyiben Amonstone házat kíván vásárolni, úgy az ezzel járó kutatási munkát is megspóroljuk Önnek, hiszen csapatunk naprakész információkkal rendelkezik a jelenleg a piacon megtalálható pénzügyi támogatási lehetőségekkel. Akár Ausztriában is!

Tartson fenn tartalékot

Az építkezés során lehetőség szerint mindig érdemes egy kis pénztartalékot fenntartani a váratlan kiadásokra. Lehetnek olyan költségek, amelyekkel előre nem számolunk, legyen szó például az Önben újonnan, már a folyamat közben felmerülő igényekről, kívánságokról. 

Ezt csapatunk mindig igyekszik kellő körültekintéssel és tervezéssel a legminimálisabbra csökkenteni és az extra kéréseket a lehető legjobban a tervbe beilleszteni.

Mentális kihívások

Az anyagi kihívások mellett egy ház építése számos mentális próbatétel elé állítja Önt. 

Csapatunk a terhek nagy részét átvállalja, így az Önre nehezedő nyomás és stressz hatásait minimálisra csökkentjük. 

Hogyan?

Kommunikáljunk egymással

A kommunikáció kulcsfontosságú kérdés minden kapcsolatban. Beszélje meg terveit és elvárásait minden érintett féllel – legyen az a kivitelező, az építésvezető, a lakberendező vagy a családtagok. Az egyértelmű kommunikáció segít elkerülni a konfliktusokat.

Az Amonstone házak csapatában mindannyian azt tekintjük elsődlegesnek, hogy ügyfeleink a folyamatok során a lehető legkomfortosabban érezzék magukat. Ha szükséges, napi szinten kommunikálunk az éppen zajló munkafolyamatokról, érzéseikről, esetleges félelmeikről és egyfajta megnyugvással igyekszünk szolgálni mindenkinek. 

Tervezzen, de legyen rugalmas

Tudnia kell, hogy megeshet, nem minden úgy fog alakulni, ahogy előre megálmodta. Legyen rugalmas és álljon készen a változásokra. Az építkezés során mindig felmerülnek váratlan, megoldásra váró helyzetek, fontos, hogy képesek legyünk együtt megoldani őket.

Ezért is kiváló a csapatunk által összeállított rendszer! Építészmérnökünk, építésvezetőnk és lakberendezőnk az első perctől közösen formálják a projektet, minden szempontból alaposan áttekintik az elvárásokat, lehetőségeket. Így minimálisra tudjuk csökkenteni a nem várt nehézségek, akadályok előfordulását.

Szánjon időt a pihenésre

Ne hagyja, hogy az építkezés teljesen bekebelezze életét. Fontos, hogy időt szakítson a pihenésre: mozogjon, meditáljon, töltsön több időt családjával.

Egy Amonstone ház tulajdonosának rengeteg ideje marad a feltöltődésre, hiszen a döntések meghozatalán kívül semmi egyéb dolga nem merül fel az építkezés során. A tervezésen és kivitelezésen kívül az anyagok beszerzése és a munkafolyamatok összeszervezése is a mi feladatunk. Minden terhet leveszünk válláról!

Az otthonépítés olyan projekt, amely sok munkát és erőfeszítést igényel. Ha jó szakemberekre bízza a feladatot, jól átgondolt, tökéletesen funkcionáló és az Ön egyedi igényeire és ízlésére szabott otthont kap majd, amit igazán magáénak érezhet. Velünk az otthonteremtés minden lépését élvezni fogja. 

Ajánlott bejegyzések